OM eist cel en opnieuw tbs voor verkrachting door klusjesman

© Pexels.com / Life of Pix (archief)
Voor het verkrachten van een 47-jarige vrouw in Groningen eiste het Openbaar Ministerie tegen een 44-jarige tbs'er zes jaar cel en opnieuw tbs met dwangverpleging.
Dit zou dan de derde tbs met dwangverpleging worden voor de man.

Einde van tbs

Hij zat in het einde van zijn tweede traject toen hij op 21 maart werd opgepakt voor verkrachting. De tbs was kort daarvoor onder voorwaarden beëindigd. De man settelde zich daarop in de stad. 
Hij was juist met een klussenbedrijf gestart. Hij verbouwde in de woning van de vrouw de badkamer. De zwager van het slachtoffer trof de vrouw in haar woning aan. Ze was verkracht. De verdachte werd kort daarop aangehouden. Hij ontkent dat hij de vrouw heeft verkracht. 

Eerdere verkrachting

De man kreeg in 1995 voor een verkrachting cel en zijn eerste tbs met dwangverpleging opgelegd. In de eindfase van dat traject verkrachtte hij zijn toenmalige partner.
De man kreeg in 2010 opnieuw cel en tbs met dwangverpleging opgelegd. In maart 2018 stond hij op punt om als vrij man door het leven te gaan. Maar werd opnieuw opgepakt voor verkrachting.
Het is een enge en berekende man die een gevaar is voor de samenleving
Officier van justitie

Persoonlijkheidsstoornissen

De verdachte verblijft sinds zijn 12e jaar in internaten en klinieken. Bij hem zijn ernstige psychopathische persoonlijkheidsstoornissen vastgesteld.
In de kliniek stelt de man zich op als 'model tbs'er'. Hij draait daarbij anderen een rad voor ogen', zei de officier van justitie, 'Een enge en berekende man die een gevaar is voor de samenleving'. 

'Wederzijdse toestemming'

De advocaat vindt dat voor verkrachting vrijspraak moet volgen. Er was volgens de verdachte sprake van wederzijdse toestemming en heeft hij de vrouw niet gedwongen, zei de raadsman. 
Komt het wel tot een veroordeling, dan wil de verdachte meewerken aan een nieuw behandeltraject.
Het slachtoffer vroeg als smartengeld 20.000 euro. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.