Delfzijl raakt vaarverbinding met Borkum kwijt

Rederij AG EMS stopt deze zomer met de afvaarten van Delfzijl naar Borkum. Het bedrijf zet de boot in voor extra afvaarten vanuit de Eemshaven.

Volgens adjunct-directeur Rolf Bouwman van AG EMS gaat het in eerste instantie om een proef.

Duitse toeristen

Delfzijl had ruim vijftien jaar lang een vaarverbinding in de zomer met het Duitse Waddeneiland. Elke vrijdag, zaterdag en zondag waren er dagtochten vanuit de havenstad naar het toeristische eiland.

De boot trok veel Duitse toeristen naar Delfzijl. De verbinding startte en eindigde in het Duitse plaatsje Knock, aan de andere kant van de Eems. De rederij had voor Duitse toeristen meerdere arrangementen met Delfzijlster hoteliers.

Capaciteit nodig

AG EMS zette het Wappen von Borkum hiervoor in. Op die boot kunnen 350 passagiers. Volgens Bouwman is die capaciteit nu hard nodig in de Eemshaven.

'Dankzij het nieuwe treinstation is het aantal passagiers flink gegroeid. We hadden twee afvaarten, maar er zijn meer nodig. Daarom stationeren we het Wappen van Borkum straks in de Eemshaven.'

De reguliere afvaarten zijn met de MS Münsterland. Daar kunnen 1.200 passagiers en 55 auto's op.

Busverbinding

Ter compensatie gaat er een bus rijden vanuit Winschoten naar de Eemshaven. Op donderdag rijdt hij via Appingedam, op zaterdag via Delfzijl.

Vorig jaar reisden 400.000 mensen vanuit de Eemshaven naar Borkum, een record. Dat kwam vooral doordat de treinverbinding tussen Groningen en Roodeschool eind maart werd doorgetrokken naar de Eemshaven. Zo'n 25.000 mensen maakten daarvan gebruik.

Lees ook:

- Boot naar Borkum nadert grens van 400.000 reizigers
- 25.000 mensen stappen op trein naar de Eemshaven

Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws