Donar delft na verlenging onderspit tegen koploper Leiden

Donar heeft donderdagavond de thuiswedstrijd tegen ZZ Leiden na verlenging met 71-73 verloren. Met nog één competitiewedstrijd te gaan blijven de Groningers op de vierde plek staan in de eredivisie, Leiden is lijstaanvoerder.

Het was dit seizoen alweer de zevende ontmoeting tussen beide teams. Qua onderlinge duels was dit de vierde Groningse nederlaag tegen de ploeg uit Zuid-Holland. Na de reguliere speeltijd stond het 66-66. Thomas Koenis maakte vlak voor tijd gelijk nadat Leiden een voorsprong van zes punten uit handen gaf. In de verlenging hielden de gasten het hoofd net iets koeler.

Voorsprong

Na het eerste kwart stond de thuisploeg in MartiniPlaza met 18-14 voor en liep verder uit naar 21-16. De Leidenaren kwamen terug en namen bij rust met 31-33 de regie in handen. Na de onderbreking begon het steeds beter te lopen bij Donar.

Score Hammink

Een score van Shane Hammink zorgde voor een 38-33 tussenstand. De gasten kwamen vervolgens puntje voor puntje terug en na dertig minuten basketbal was de voorsprong voor de ploeg uit Zuid-Holland vier punten: 46-50.

Leiden beslist verlenging

In het laatste kwart knokte de ploeg van coach Erik Braal zich met man en macht terug in de wedstrijd en door fouten van de Leidenaren stond er na vier kwarten een 66-66 stand op het scorebord. In de verlenging bleef Leiden aan de goede kant van de score. Topscorer aan de kant van Donar was Thomas Koenis met 13 punten.

Laatste competitieduel

De Groningers besluiten de reguliere competitie aanstaande zondag met de thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam. Dit duel in MartiniPlaza begint om 16.00 uur.

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws