Bewoner Damster ouderencomplex doet aangifte van greep in de kas

Bewoner Steven Kooijman van ouderencomplex De Paasweide in Appingedam heeft aangifte gedaan van fraude door het bestuur van de Stichting Vrienden van de Paasweide.
Die zou een kleine dertigduizend euro hebben verduisterd die bedoeld was voor activiteiten in het complex.

Activiteiten

Het gaat om een tweekoppig bestuur dat sinds 2017 het stokje heeft overgenomen van het oude bestuur. Dat claimt dat de kas toen gevuld was met bijna 30.000 euro. De vriendenstichting had onder meer een klein winkeltje in het tehuis, organiseerde activiteiten voor de bewoners en bestierde de wasruimte.
De stichting hield op 23 april plotseling op te bestaan, naar eigen zeggen omdat de exploitatie van het winkeltje niet rond te krijgen was. Daarmee hielden meteen alle activiteiten van de stichting op.

Verduisterd

Volgens bewoner Steven Kooijman is de reserve de afgelopen twee jaar helemaal verdwenen. Hij zegt dat een, inmiddels opgestapte, vrijwilliger van de stichting tegenover hem heeft toegegeven dat het geld inderdaad is verduisterd door de twee bestuurders. Bovendien vindt hij het verdacht dat het bestuur bestaat uit twee in plaats van de voorgeschreven drie leden. Die twee hebben ook nog eens een relatie.
De namen van de twee bestuurders zijn bij RTV Noord bekend. Ze hebben nog niet gereageerd op de beschuldiging.

Woonzorg Nederland

Eigenaar Woonzorg Nederland van het complex vindt het vervelend dat de activiteiten voor de bewoners nu stil liggen. 'Het heeft bij ons de hoogste prioriteit om dat zo snel mogelijk weer op gang te brengen', zegt een woordvoerster. Er is bij haar niets bekend over eventuele fraude.