90-jarige vliegt voor het eerst: 'Wat er ook gebeurt, ik kom wel weer beneden'

Johann Bakker is net 90 geworden en heeft nog nooit gevlogen. Zondag kwam daar verandering in.

Als verjaardagscadeau mocht Bakker mee met een rondvlucht vanaf het vliegveld in Oostwold. Het team van Expeditie Grunnen zocht hem op.

Zenuwen

'Heb je nu ook last van de zenuwen', vraagt Expeditie Grunnen-presentator Ronald Niemeijer aan Bakker. 'Nee, jong, ik heb nergens last van. Wat er ook gebeurt, ik kom wel weer naar beneden.'

Bakker staat er relaxed bij. 'En dus nog nooit in een vliegtuig gezeten?', vraagt Niemeijer. 'Eén keertje, maar dat telt niet echt, want die stond stil.' Nu is het dan echt zover, Bakker mag samen met zijn familie het vliegtuig in voor een rondvlucht van een half uur.

'Ik kon mijn huis niet vinden'

30 minuten later landt het toestel met Bakker weer op vaste grond. Niemeijer vraagt zich af hoe de negentigjarige Bakker de vlucht vond. 'Hartstikke mooi! En van het opstijgen merk je bijna niks.' Bakker woont in Meedhuizen en dus vloog de piloot die kant op: 'Het was een prachtig uitzicht, maar mijn huis kan ik niet vinden.'

Expeditie Grunnen

Het team van Expeditie Grunnen zocht de negentigjarige Johann Bakker op bij het vliegveld in Oostwold. Zondagavond zie je het hele item in de uitzending. Vanaf 18.00 uur te zien op RTV Noord.

Meer over dit onderwerp:
expeditiegrunnen OOSTWOLD
Deel dit artikel:

Recent nieuws