GHHC pakt punt in thriller tegen Oranje-Rood

Ontlading bij GHHC na de gelijkmaker van Merle Brinkman in de laatste minuut
Ontlading bij GHHC na de gelijkmaker van Merle Brinkman in de laatste minuut © Jacob Gunter
De hockeysters van GHHC hebben zondagmiddag in een sensationele wedstrijd met 4-4 gelijkgespeeld tegen Oranje-Rood. Omdat Bloemendaal ook de punten deelde met Pinoké blijft de formatie van coach Julian Steen wel hekkensluiter in de hoofdklasse.
Marle Brenkman scoorde in de laatste minuut de gelijkmaker namens de Groningers. Het duel in Eindhoven kon lange tijd alle kanten op. GHHC kwam in de zevende minuut op voorsprong door een benutte strafcorner van Willemijn Kuis-Bos.

Gelijkmaker

De gelijkmaker kwam op naam van Lisa Scheerlinck, maar doelpunten van opnieuw Kuis-Bos en Noor Hakker zetten de gasten op een 1-3 voorsprong. Treffers van Yibbi Jansen, Maria Jose Granatto en opnieuw Jansen leken het tij te keren in het voordeel van de thuisploeg totdat Brenkman ervoor zorgde dat de gasten toch nog met een punt naar huis gingen.

Hekkensluiter

Met nog twee duels op het programma blijft GHHC wel rode lantaarndrager in de hoofdklasse met acht punten uit twintig duels. De achterstand op de nummer voorlaatst Bloemendaal is één punt.

Thuis tegen Hurley

De ploeg die als laatste eindigt degradeert rechtstreeks uit de hoofdklasse, de nummers tien en elf komen uit in de play-outs. Komende zondag 5 mei staat voor GHHC het cruciale thuisduel tegen middenmoter Hurley op het programma. Aanvang 12.45 uur op sportpark de Harener Holt.