Politie: 'Uitlatingen tegen Kamp Westerbork volstrekt ontoelaatbaar'

'De uitlatingen over- en tegen de organisatie van een dergelijke herdenking zijn volstrekt ontoelaatbaar en als politie zullen we onderzoek doen naar de uitlatingen en uiteraard naar degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn.'

Dat zegt politiechef Sander Groenewoud van de politie Zuidwest-Drenthe in reactie op de bedreigingen aan het adres van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Wandeltocht

Die bedreigingen, intimidaties en beledigingen kwamen nadat bekend werd dat er op 15 juni een wandeltocht zou komen tussen het voornmalige oorlogskamp en de stad Groningen.

'Het valt te betreuren dat de organisatie zich genoodzaakt heeft gevoeld om het evenement af te lasten', aldus Groenewoud.

Verdachten

Die wandeltocht werd in het kader van de Nacht van de Vluchteling georganiseerd. Dat viel in joodse kringen in slechte aarde. De wandeltocht werd onder meer 'vercommercialisering van de Holocaust' genoemd.

Volgens een woordvoerder van de politie heeft het onderzoek prioriteit en wordt uitgegaan van meerdere verdachten. Over de bedreigingen zelf wil de politie niets zeggen in het belang van het onderzoek.

Lees ook:

- Bedreigingen: Geen wandeling Kamp Westerbork - Groningen in Nacht van de Vluchteling

Meer over dit onderwerp:
Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws