FC Groningen maakt potje van herstart tegen PEC Zwolle en lijdt dure nederlaag

FC Groningen is tijdens het restant van de wedstrijd tegen PEC Zwolle volledig door zijn hoeven gezakt en heeft een pijnlijke 3-2 nederlaag moeten incasseren.

Groningen gaf in 34 minuten tijd een 1-2 voorsprong uit handen en werd door Zwolle op een nederlaag getrakteerd. Verdiend want de FC deed alles fout wat mogelijk was in Overijssel, gaf de tegengoals simpel weg en stond vanaf het begin van de herstart met de rug tegen de muur.

Negende

Hierdoor blijft de formatie van coach Danny Buijs op de negende plaats staan in de eredivisie met 42 punten uit 32 duels. Willem II blijft de groen-witten nu twee punten voor. Op 12 mei speelt FC Groningen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard.

Gelijke hoogte

In een vreemde sfeer werden maandagavond de laatste 34 minuten afgewerkt van het eerder gestaakte duel vanwege onweer. Zwolle maakte optimaal gebruik van de tijd die hen nog restte en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte via Bram van Polen die een vrije trap van Hamer zomaar binnen kon koppen.

Winnende goal

Tien minuten voor tijd maakte Lennart Thy de winnende goal na een voorzet op maat van Vito van Crooij. Thy kroop voor Zeefuik en kon simpel binnen schuiven. Thy was afgelopen woensdag verantwoordelijk voor de 1-1 na de openingstreffer van Sierhuis. Gladon zette de FC toen nog op voorsprong voordat de bliksem toesloeg. Na maandagavond mochten de gasten echter nergens aanspraak op maken.

Te laat

In de absolute slotfase zette FC Groningen nog een keer alles op alles, maar het was te laat. Een hele dure nederlaag voor de Groningers, ook met de play-offs om Europees voetbal in het achterhoofd.

Lees ook:

- Lees terug: FC Groningen laat zich volledig aftroeven door energiek Zwolle

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen ZWOLLE
Deel dit artikel:

Recent nieuws