Investeerder ziet geen heil in Op=Op: winkels op termijn dicht

Het einde lijkt nabij voor Op=Op Voordeelshop. De investeerder die de failliete budgetdrogisterijketen - met hoofdkantoor in Peize - heeft overgenomen, ziet na onderzoek geen mogelijkheden om het concern met 140 winkels rendabel te maken.

Dat heeft Ynze Talstra van Trip Advocaten bevestigd aan RTV Noord. 

Dat betekent dat de kans zeer groot is dat de winkels op termijn zullen sluiten. Inmiddels zijn na het faillissement en de overname al twintig winkels gesloten. 

Andere overnamekandidaat?

Voor de overige 120 filialen lijkt ook geen toekomst, tenzij een andere kandidaat zich meldt bij de tot nu toe onbekend gebleven investeerder.

Deze investeerder moet nog wel alle voorraden van Op=Op Voordeelshop zien kwijt te raken. Hoe dat gebeurt en of de winkels daarvoor nog langer openblijven is onduidelijk. Het personeel is deze week door de curator geïnformeerd. 

Een boodschap die dinsdag op het raam hing van het Op=Op-filiaal aan het Overwinningsplein in Stad (Foto: RTV Noord)

Afbeelding

'Uitermate teleurstellend'

Het lijkt zo goed als zeker dat de Op=Op-formule verdwijnt. 'Voor het personeel, voor ons en de investeerder is dat een uitermate teleurstellende ontwikkeling', zegt curator Talstra.

De circa duizend medewerkers is bij het faillissement ontslag aangezegd. Zij hadden de hoop om na de aangekondigde doorstart aan het werk te kunnen blijven. De opzegtermijn voor het ontslag loopt af op 13 mei. Of daarna de winkels openblijven is onduidelijk.

Het lijkt onvermijdelijk dat de mensen op straat komen te staan. Of er moet nog een klein wondertje gebeuren. 

Lees ook:

Definitief doorstart voor Op=Op Voordeelshop
Meerdere overnamekandidaten voor failliete Op=Op; winkels voorlopig open
Rechter spreekt faillissement Op=Op Voordeelshop uit

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws