Lycurgus laat Orion ontsnappen en staat op achterstand in finaleserie

Lycurgus moet aanstaande zondag de vierde wedstrijd in de serie tegen Orion winnen om zicht te houden op prolongatie van de landstitel. Het derde duel werd woensdagavond verrassend met 2-3 gewonnen door de gasten uit de Achterhoek.
Lycurgus ging wat weifelend van start, maar pakte na een 12-12 tussenstand op het juiste moment door en ging terecht met de eerste setwinst aan de haal (25-17). In de tweede set toonden de Groningers zich vanaf het begin oppermachtig en werd er met 25-13 gewonnen.

Geen vuiltje aan de lucht

Er leek geen vuiltje aan de lucht en een 3-0 zege voor de Groningers lonkte, maar de derde set werd een prooi voor de formatie uit de Achterhoek. Lycurgus kwam na een 8-16 tussenstand nog wel terug tot 21-22, maar verloor uiteindelijk met 23-25.
De vierde set leek eveneens naar Orion te gaan, maar aan de hand van Wytze Kooistra knokte Lycurgus zich knap terug. Toch was het Orion dat er in een bloedstollende slotfase, ondanks vier matchpoints voor Lycurgus, een vijfde set uit wist te slepen (29-31).
In de beslissende vijfde set keek Lycurgus voortdurend tegen een kleine achterstand aan door slordigheden en dat brak de ploeg van Arjan Taaij op. Orion wist de vijfde set daardoor met 11-15 naar zich toe te trekken.

Beslissing?

Op 5 mei begint wedstrijd nummer vier in Doetinchem om 13.30 uur. Als de thuisploeg wint, zijn zij de nieuwe landskampioen. Bij een overwinning van Lycurgus valt de beslissing op zondag 12 mei in Groningen. Dan staan beide ploegen voor het allesbeslissende duel nog één keer tegenover elkaar. Aanvangstijdstip is 17.00 uur in MartiniPlaza.