Vertrekkend RvC-voorzitter FC Groningen wordt nieuwe voorzitter Lycurgus

Wink (midden) met de nieuwe FC Groningen-directeur Gudde (links) en opvolger Erik Mulder
Wink (midden) met de nieuwe FC Groningen-directeur Gudde (links) en opvolger Erik Mulder © Niiwino Geertsema/RTV Noord
Arie Wink wordt de voorzitter van het nieuwe bestuur van volleybalclub Abiant Lycurgus. Dat bevestigen bronnen tegenover RTV Noord.
Wink was ruim negen jaar lid van de Raad van Commissarissen van FC Groningen, waarvan de laatste twee jaar voorzitter. In februari meldde RTV Noord al dat Erik Mulder het stokje van Wink bij de voetbalclub overneemt.

Persconferentie

Zowel Lycurgus als Wink willen het nieuws niet bevestigen. Lycurgus wil de aanstelling van Wink woensdagavond bekend maken in een persconferentie, vlak voor de finalewedstrijd tegen Orion.

Hoofdsponsorschap

Ook wordt de rest van het nieuwe bestuur dan gepresenteerd, net als de officiële bekendmaking van het hoofdsponsorschap van Nedmag. Het Veendammer zoutwinningsbedrijf verbindt haar naam voor drie jaar aan de Groningers. Hiermee hoopt de volleybalclub een periode vol bestuurlijke en financiële problemen af te sluiten.
De wedstrijd tegen Orion in MartiniPlaza begint om 19:30 uur en is de derde wedstrijd in de best-of-five serie. Beide ploegen hebben één keer gewonnen.