Treinverkeer in Noord-Nederland komt weer op gang (update)

© Venema Media
De gestrande reizigers die door een wisselstoring moesten wachten in Zwolle, Meppel en Assen, hebben nagenoeg allemaal hun reis weer kunnen vervolgen, meldt de NS. Rond 22:30 uur kwam het treinverkeer weer langzaam op gang.
Vele honderden reizigers moesten hun treinreis woensdagavond abrupt beëindigen vanwege een wisselstoring. Die begon 's middags om 15.30 uur, maar leek opgelost te zijn om 17.30 uur. Toch was het om 18.15 uur weer raak. Daarna was urenlang geen treinverkeer mogelijk.

Koffie en thee

De NS probeerde gestrande reizigers met bussen alsnog op hun bestemming te krijgen, maar door de lange wachttijden nam dat enige tijd in beslag. Mensen die noodgedwongen op het perron moesten wachten, kregen een gratis kopje koffie of thee aangeboden van het spoorwegbedrijf.

Dienstregeling checken

De storing zou zijn veroorzaakt door een breuk in een ondergrondse kabel. ProRail hoopt dat complexe defect in de nacht van woensdag op donderdag te repareren. NS adviseert reizigers woensdagnacht en donderdagochtend om voor vertrek eerst de dienstregeling te checken.