United Care neemt Britse marktleider over

United Care uit Groningen heeft OpeMed Europe Ltd, de Britse marktleider in transferhulpmiddelen overgenomen. De overname geeft United Care de mogelijkheid om wereldwijd verder te groeien.

Naar verwachting levert de overname jaarlijks drie tot vijf arbeidsplaatsen op.

Kostenbesparingen

Beide bedrijven werken sinds tien jaar al samen. United Care maakt gebruik van de goede distributiekanalen van OpeMed in het Verenigd Koninkrijk, Europa en de rest van de wereld. Volgens algemeen directeur Jan Stevenson versterkt de overname vooral de efficiëntie voor klanten, vanwege kostenbesparingen.

'Zeer ingenomen'

Stevenson over de overname. 'Wij zijn zeer ingenomen met deze overname en verheugen ons op de samenwerking met het bestaande team van OpeMed Europe Ltd bij de implementatie van onze systemen en processen om nog verder te kunnen groeien als leidende speler bij patiëntenoverdracht.'

Kijken naar mogelijkheden

United Care richt zich op het ontwikkelen van transferhulpmiddelen voor zorg en welzijnsorganisaties. Om mensen met verminderde mobiliteit te ondersteunen en in staat te stellen zo zelfstandig te mogelijk te functioneren. Hierbij kijkend naar mogelijkheden van mensen en niet naar beperkingen.

Wereldwijd netwerk

OpeMed uit het Britse Farnham is marktleider in op maat gemaakte transferhulpmiddelen zoals plafondliften, patiëntenliften en aanverwante producten. Het overgenomen bedrijf heeft een kwalitatief wereldwijd hoogwaardig netwerk van dealers en distributeurs.

Snelst groeiend

United Care verhuisde vijf jaar geleden van Winschoten naar Groningen en groeide in die tijd van twintig naar vijftig medewerkers. In 2017 en 2018 werd als één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland een FD Gazellen gewonnen. In 2015 was United Care finalist van de Groninger Ondernemersprijs.

Meer over dit onderwerp:
economie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws