Kampioenskansen Nieuweschans in Vijfde Klasse D geslonken na straf KNVB

De aanklager van de KNVB heeft voetbalvereniging Nieuweschans punten in mindering en een geldboete opgelegd. De uitspraak volgt naar aanleiding van de gestaakte thuiswedstrijd in de Vijfde Klasse D op 20 april tegen Farmsum.

In het schikkingsvoorstel staat dat Nieuweschans een boete van 400 euro moet betalen en vier punten in mindering krijgt.

Fysieke en verbale bedreiging

Op basis van de rapportage van de scheidsrechter en ontvangen verklaringen heeft de aanklager vastgesteld dat een aantal spelers van Nieuweschans de scheidsrechter zowel fysiek als verbaal belaagd heeft.

Arbiter Van Leeuwen uit Stedum deelde in het tumult drie rode kaarten uit aan spelers van de thuisclub en staakte de wedstrijd na 85 minuten. Nieuweschans zelf heeft één van de spelers tot het eind van het seizoen geschorst.

In beroep

De club kan nog in beroep gaan tegen de straf. De tuchtcommissie gaat zich in dat geval over de zaak buigen.

Een domper voor de Schanskers, die - als de straf gehandhaafd blijft - op de ranglijst van 43 naar 39 punten gaan. Farmsum (44 uit 19), BNC (44 uit 22) en THOS (43 uit 20) bekleden in dat geval de hoogste drie plekken.

Restant

Het restant van vijf minuten tegen Farmsum moet overigens nog uitgespeeld worden. Dit is vastgesteld op donderdagavond 16 mei. Er staan dan acht spelers van Nieuweschans in het veld, tegen elf van Farmsum. De formatie uit Farmsum verdedigt in dat restant een 1-2 voorsprong. 

 

Meer over dit onderwerp:
sport NIEUWESCHANS
Deel dit artikel:

Recent nieuws