Voetballers Lycurgus zetten kampioensduel luister bij met dubbele cijfers

De voetballers van SV Lycurgus zijn zaterdagmiddag overtuigend kampioen geworden in de vijfde klasse D van het amateurvoetbal. Op eigen veld werd DIO Groningen met 10-0 afgedroogd.
Zo keren de blauwhemden na de degradatie van vorig seizoen meteen terug naar de vierde klasse. Een podium waar de Groningers meer thuishoren en eigenlijk meteen door moeten zien te stoten naar de derde klasse. Maar dat is voor volgend seizoen.

Kampioen

Met nog drie wedstrijden op het programma is de formatie van trainer Sven de Haan nu al kampioen. De thuisploeg werd op sportpark Vinkhuizen door DIO Groningen geen strobreed in de weg gelegd. Bij rust stond het al 5-0.

Tiende goal

Vlak voor tijd scoorde Cees Beijne alsnog de tiende treffer waarna de festiviteiten echt los konden barsten. Man van de wedstrijd was Robby van der Veen. De verdediger, die voor dit duel als rechtsbuiten was opgesteld, scoorde drie keer in de kampioenswedstrijd. Yvar van Oosten was goed voor twee doelpunten. Lycurgus verloor in de hele competitie slechts één duel en scoorde tot nu toe in negentien duels 124 doelpunten.
Tegen het eind van dit voetbalseizoen begeeft RTV Noord zich op de velden. We nemen een kijkje bij verschillende clubs die strijden om de prijzen of vechten tegen degradatie. Lees de verhalen terug in ons sportoverzicht.