Lycurgus dwingt beslissingsduel af na thriller tegen Orion

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben een vijfde en beslissende wedstrijd afgedwongen in de strijd om het landskampioenschap. De Groningers wonnen in Doetinchem van Achterhoek Orion na vijf sets.
Tot vandaag stond het 1-2 voor Orion in de best-of-five serie. De ploeg van coach Arjan Taaij won het eerste duel in MartiniPlaza met 3-1, maar verloor vervolgens twee keer na vijf sets, dus moesten de Groningers in Doetinchem winnen om kans te houden op de vierde landstitel op rij.
Lycurgus begon uitstekend aan de wedstrijd, met Hossein Ghanbari in de basis in plaats van Niels de Vries. De Groningers stonden al snel ruim voor (6-12, 10-19 en 12-20), toch kwam de thuisploeg nog dicht bij (21-25).

Spannend

De tweede set was razend spannend. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig. Hoewel Lycurgus de set een keer kon beslissen (23-24), was het Orion dat uiteindelijk de set won (27-25).

Derde set

In de derde set nam de thuisploeg het voortouw. Ook de wissels (Gortzak en Van Gent erin voor Held en Kooistra) van Lycurgus-coach Taaij konden niet voorkomen dat de Groningers deze set verloren (25-19).

Van Gestel

In het vierde bedrijf liep Lycurgus ver uit, vooral dankzij een uitblinkende Frits van Gestel (9-21). Orion kwam uiteindelijk nog wel iets dichterbij (16-25). Zodoende moest er opnieuw een vijfde en beslissende set aan te pas komen.

Overweldigend slot

In de laatste set maakte Lycurgus gehakt van Orion. Mede dankzij een uitstekende bijdrage van Wytze Kooistra, die tot dan toe niet lekker in de wedstrijd zat, wonnen de Groningers de vijfde set met een enorme overmacht (5-15).