4 Mijl krijgt aparte loop voor studenten

De laatste meters van de 4 Mijl op de Vismarkt
De laatste meters van de 4 Mijl op de Vismarkt © SBS Fotomarketing
De 4 Mijl van Groningen krijgt dit jaar een nieuwe categorie: een Studentenloop. Daarmee wil het hardloopevenement zich in de kijker spelen bij de zo'n 80.000 studenten in Stad.
Jaarlijks doen er zo'n 23.000 lopers mee het het evenement. Het is daarmee het grootste hardloopevenement van de provincie.

Studenten starten apart

De organisatie hoopt dit jaar op zo'n 2000 studentenlopers vanwege de nieuwe toevoeging. Studenten kunnen zich met korting inschrijven via de 4 Mijl Studentenloop, starten op zondag 13 oktober in één gezamenlijke startwave en hebben een eigen prijsuitreiking.
Lopers hebben nu de keuze om mee te doen aan de Recreantenloop, de Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, Jeugdloop en nu dus ook Studentenloop.

Goede doel

Het goede doel van de 33ste editie is de Stichting Walk On. Dat is de stichting van dwarslaesiepatiënt Dennis Jager uit Wagenborgen, die zelf een exoskelet-pak heeft om weer te kunnen bewegen.
Vorig jaar was het goede doel het Transplantatiecentrum van het UMCG, waarvoor 93.700 euro werd opgehaald.

Inschrijving

De inschrijving voor de 4 Mijl start op donderdag 16 mei om 12.00 uur, de hardloopwedstrijd is dus op zondag 13 oktober.
Om in de stemming te komen, kan je hier onze volledige uitzending van vorig jaar terugkijken: