Rondje Groningen: Gaat Arjen Robben naar Ajax?

Gaat Robben naar ander rood-wit?
Gaat Robben naar ander rood-wit? © Orange Pictures
Een Rondje Groningen vol speculerende media vandaag. Dagblad van het Noorden tipt zes personen als mogelijke burgemeester van Groningen - en Sport Bild? Die ziet Arjen Robben wel naar Ajax vertrekken.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) De burgemeesterskandidaten van Groningen?

Het Dagblad van het Noorden gebruikt de natte vinger en wijst zes burgemeesterskandidaten voor Groningen aan. Onder andere Wilma Mansveld, Alexander Pechtold, Sharon Dijksma en Ineke van Gent worden genoemd. Het artikel maakt (vanzelfsprekend) wat tongen los.

2) Buurtbus van de GADO

Misschien heb je warme herinneringen aan deze kleine buurtbus van de oude busvervoerder GADO, misschien ruik je de oude diesel nu al. Het is wel een opvallend busje.

3) IKEA gaat verbouwen

En dat kondigt de Zweedse woonreus zelf aan in een vlog.

4) Kleurenfiltertje over Groningen

Soms legt de lucht een kleurenfilter, soms doet de fotograaf het. Het levert in ieder geval mooie plaatjes op.

5) Robben naar... Ajax?

De Duitse krant Bild broedt op iets heel naars: gaat oer-FC'er Arjen Robben naar Ajax of Benfica?

6) Wat is het Friese woord voor piemel?

Dat vroeg de Groningse Fries-georiënteerde studentenvereniging Bernlef zich af. De vereniging schreef een verkiezing uit. En de winnaar werd... Grutte Pier!

7) Weinig Fortuna-fans zondag

Zondag speelt FC Groningen thuis tegen Fortuna Sittard. Dat strijdt nog tegen degradatie... en temeer valt het Jeroen tegen dat er slechts een magere delegatie fans deze kant op komt.

8) Noodplan geactiveerd

De stroomstoring die eerder vandaag een groot deel van de provincie lam legde, haalde ook de nodige creativiteit bij mensen naar boven. Want tja, zonder stroom moet je toch wat?
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Spit vooral ook door het archief. Tot morgen!