Meisje (15) slachtoffer van zedendelict op Bevrijdingsfestival (update)

De politie is op zoek naar een jongen die een 15-jarig meisje lastigviel op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen zondag. Volgens de politie beging hij een 'zedendelict'.

Het meisje voelde zich niet niet lekker en zat rond half elf in de avond aan de rand van de drafbaan. Een jongen die ze niet kende, kwam naar haar toe en ontfermde zich over haar. Samen verlieten ze de drafbaan via de Concourslaan, de hoofdweg door het park. Even later gebeurde het. De politie wil niet zeggen wat er is gebeurd.

De verdachte is lichtgetint, sprak met buitenlandse tongval en is ongeveer 1.70 meter lang. Hij had opvallend donkere wenkbrauwen en droeg donkere kleding.

Mogelijke getuigen

De politie is nog op zoek naar twee belangrijke getuigen. Het gaat om een man en vrouw die de twee zagen lopen over de Concourslaan, vlak voordat het gebeurde. De vrouw vroeg aan het meisje of alles in orde was. Het meisje reageerde niet. De jongen zei dat alles oké was. Het stel sloeg vervolgens linksaf een ander pad in.

De vrouwelijke getuige was een stuk langer dan de man. Ze droeg een bril.

'Verschrikkelijk voor het meisje'

Festivaldirecteur Diederik van der Meide zegt geschokt te zijn door het nieuws over het zedendelict.

'Voor het meisje is het natuurlijk verschrikkelijk wat hier gebeurd lijkt te zijn. Daarover zijn nog niet alle details bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek, dus daar kan ik verder niet op ingaan.'

Update: Dit bericht is aangevuld met een reactie van festivaldirecteur Diederik van der Meide.

Lees ook:

- Twee handelaren in lachgas betrapt tijdens Bevrijdingsfestival

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws