Brandweerwagen opgesloten in kazerne na stroomstoring: 'Kan er niet om lachen'

De stroomstoring die onze provincie dinsdag trof, was extra vervelend voor de brandweer in Baflo. Die werd opgeroepen om te kijken bij het hoogspanningsstation in Ranum, waar de storing was ontstaan. Alleen konden ze de kazerne niet uit.

En dat kwam dan weer vanwege diezelfde stroomstoring. Met man en macht werd geprobeerd om de kazernedeur handmatig open te krijgen, maar er kwam geen beweging in. En dus bleef de brandweerwagen waar-ie stond: in de kazerne van Baflo.

In contact met collega's

Het klinkt nogal knullig. 'Maar ik kan er niet om lachen, dat zul je begrijpen', zegt Martijn Wevers, teamleider van het brandweerkorps in Baflo. Hij zat ten tijde van het incident in Drachten voor coördinatiewerkzaamheden en hield voortdurend contact met zijn collega's in Baflo. 

Volgens hem moet de kazernedeur normaal gesproken ook handmatig omhoog kunnen worden gedaan. Maar wat de brandweerlieden in Baflo ook probeerden: de deur kwam niet in beweging. 'Dat verraste mij, maar mijn collega's ook. Ontzettend vervelend, maar het blijft mensenwerk', laat Wevers weten.

'Met een sisser afgelopen'

Als het aan de teamleider ligt, wordt er woensdagochtend meteen gekeken hoe het probleem met de kazernedeur kan worden opgelost. 'De stroomstoring werd uiteindelijk snel verholpen, maar je moet er niet aan denken dat er mensen in gevaar waren en wij niet in actie kunnen komen. Al met al is dit met een sisser afgelopen.'

Lees ook:

Explosie bij stroomstoring: Elektriciteit is weer terug (update)
Boerin zonder stroom: 'Er moeten nog zestig koeien gemolken worden'


 

Meer over dit onderwerp:
112nieuws ongeval BAFLO
Deel dit artikel:

Recent nieuws