Bezettingsactie 'met een knipoog' op kantoor studentenpartij

Studenten van de universiteitsraadfractie van Vrije Student Groningen bezetten om twaalf uur het kantoor van een andere studentenpartij: Democratische Academie Groningen (DAG).

Vrije Student Groningen wil met deze actie laten zien dat bezetten geen manier van actievoeren is, en juist dit doet DAG volgens de initiatiefnemers veel te veel.

Oraties verstoord

'Het is natuurlijk allemaal met een knipoog, maar we willen DAG laten zien dat er een bezettingsactie ook negatieve effecten heeft. Oraties worden verstoord, werknemers kunnen minder goed hun werk doen', zegt fractievoorzitter Nard Willemse.

In september vorig jaar bezette DAG bijvoorbeeld het Academiegebouw, uit protest tegen het tekort aan woonruimte voor internationale studenten.

Andere middelen

'Ze proberen het beleid te beïnvloeden en een boodschap duidelijk te maken, maar wij vinden traditionele middelen daarvoor geschikter', zegt Willemse.

'Zoals de Universiteitsraad, of gesprekken met het College van Bestuur. Anders zet je ook een deel van de Universiteitsraad buitenspel. En we zijn allemaal democratisch gekozen. Je moet het niet als één partij gaan afdwingen.'

'Niemand in de weg zitten'

De actie is om 12:00 uur en duurt ongeveer een half uur. 'We willen niemand in de weg zitten.'

Vrije Student Groningen kiest er dus voor de actie vooraf aan te kondigen. 'Ons punt moet voorop staan, het moet ook onder de aandacht gebracht worden.'

Lees ook:

- RUG en studenten maken afspraken: bezettingsactie voorbij

Meer over dit onderwerp:
studenten universiteit GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws