Derde keer tbs voor verkrachtende klusjesman

Een 44-jarige tbs'er is voor het verkrachten van een vrouw in haar woning in Groningen veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Dit is de derde keer dat de man gedwongen wordt behandeld in een tbs-kliniek. De veroordeling is gelijk aan de eis.

De man liep in het einde van zijn tweede tbs-traject toen hij op 21 maart een vrouw verkrachtte. Hij werkte bij de vrouw als klusjesman. De tbs van de man was kort daarvoor onder voorwaarden beëindigd, waarop hij een woning in de Stad betrok. Hij startte een klussenbedrijf en kwam op die manier met het slachtoffer in contact. 

Blauwe plekken

De zwager van het slachtoffer trof haar na de verkrachting totaal overstuur aan in haar woning. Ze had blauwe plekken, rode striemen op haar polsen en haar kleding was gescheurd. De klussenman werd dezelfde dag aangehouden. Hij gaf toe dat hij seks had gehad met de vrouw, maar zei tegen de rechter dat dat gebeurde met haar toestemming. De rechtbank geloofde zijn verhaal niet.

De man kreeg in 1995 voor verkrachting zijn eerste tbs met dwangverpleging opgelegd. In de eindfase van dat traject verkrachtte hij zijn toenmalige partner. Dit leverde hem in 2010 zijn tweede tbs met dwangverpleging op. De rechter sprak over 'schijnaanpassing'. De man is in staat een sociaal wenselijk beeld van zichzelf neer te zetten. 

'Gevaar voor de samenleving'

De tbs'er geeft geen openheid over zijn seksuele drijfveren. 'Het is onaanvaardbaar dat hij onbehandeld terugkeert in de samenleving', zei de rechter. De kans op herhaling is te groot en hij is een gevaar voor de samenleving. De man verblijft sinds zijn twaalfde jaar in internaten. Bij hem zijn psychopathologische persoonlijkheidsstoornissen vastgesteld. De daad kan hem daarom in verminderde mate worden aangerekend. 

Het slachtoffer kan 10.000 euro aan smartengeld van de man tegemoet zien. 

Lees ook:

- OM eist cel en opnieuw tbs voor verkrachting door klusjesman

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws