Toekomst van de locatie Welkoop in Hoogezand blijft onzeker

Voor de zomer moet duidelijk zijn of de Welkoop op haar vertrouwde stek in Hoogezand kan terugkeren. Dat heeft wethouder Anja Woortman (PvdA) van Midden-Groningen donderdagavond aan de gemeenteraadscommissie beloofd.

De winkel en een naastgelegen meubelzaak gingen twee jaar geleden in vlammen op. Direct na de brand lieten ambtenaren aan de winkeleigenaren weten dat herbouw op de zelfde locatie mogelijk was, maar onlangs keurde wethouder Woortman die vergunningsaanvraag af. 

Onbegrip

Dat leidde tot onbegrip bij de winkelier en vragen in de gemeenteraad. Woortman moest donderdagavond in de raadscommissie tekst en uitleg geven over de gang van zaken. 

Onbetrouwbare overheid

'Zo moet je niet met je inwoners en ondernemers omgaan. Het gaat hier om de betrouwbaarheid van de overheid, en dus moet je als je a zegt, ook b zeggen', zegt Hans Haze, fractievoorzitter van Gemeentebelangen. Hij vroeg de wethouder uitleg over de belofte van de ambtenaar en de afwijzing van de vergunning. 

Verhuizing niet realistisch...

Hoewel de wethouder de winkel liever ergens anders ziet terugkomen, bijvoorbeeld op winkelpark Hoogezand, ziet ze nu in 'dat dit niet realistisch is'.

'Daarom hebben we andere alternatieven voorgelegd om hier uit te komen', zegt Woortman. 'We proberen nu te werken aan een combinatie van de winkel met woningbouw.'

Dat plan past het best bij de plannen van de gemeente om woningen te bouwen op het terrein van Welkoop. Het gebied moet een upgrade krijgen om de entree van Hoogezand 'aantrekkelijker' te maken. 

...maar niet uitgesloten

'Dat betekent dat het niet logisch zou zijn om de Welkoop zoals ze dat wilden op de oude plek terug te laten komen', legt Woortman de afwijzing van de vergunning verder uit.

Hoewel de combinatie met woningbouw nu wordt besproken, sluit de wethouder niet uit dat de winkel uiteindelijk toch moet vertrekken. 'Want uiteindelijk willen we die strook heel graag ontwikkelen voor woningbouw.'

Lees ook:

Hoogezandster Welkoop mogelijk tóch terug op oude locatie
Welkoop Hoogezand: 'De paniek in onze winkel is groot'
Afgebrande Welkoop mag niet terug op oude plek

Meer over dit onderwerp:
Hoogezand
Deel dit artikel:

Recent nieuws