Zaalvoetbalsters van 'Vijfje' op achterstand in strijd om landstitel

Tessa Peters haalt uit namens Drs. Vijfje, Nikki de Roest gooit zich voor het schot namens TPP © Orange Pictures/Jannes Veenstra
De zaalvoetbalsters van Drs. Vijfje uit Groningen staan op een 1-0 achterstand in de best-of-three serie om het landskampioenschap tegen TPP uit Rotterdam.
Het eerste duel ging vrijdagavond met 3-0 verloren tegen de regerend nationaal kampioen uit Zuid-Holland. Volgende week vrijdag 17 mei moet het tweede duel gewonnen worden door de Groningse vrouwen om in de race te blijven.

Gemiste kansen Vijfje

Beide ploegen waren in de Struikhal van het Zernike-sportcomplex tegen elkaar opgewassen alleen benutten de gasten de kansen wel en de thuisploeg niet. TPP kwam in de 16e minuut op voorsprong dankzij een mooie uithaal van Nikki de Roest die de bal van dichtbij in de kruising schoot.

Beter veldspel

In de tweede helft was het betere veldspel voor Drs. Vijfje dat echter een afmaakster miste. Meerdere keren werd een goede aanval uitgespeeld, maar bleef een doelpunt achterwege. TPP-doelvrouw Bianca Troost bracht meerdere keren redding als het wel lukte om tot een schot te komen.

Alles of niets

Uitblinkster Jennifer Oliveira verdubbelde zeven minuten voor tijd de voorsprong van de gasten. De thuisploeg ging alles of niets spelen met een vliegende keepster, maar moest met lede ogen toezien hoe doelvrouw Troost hiervan profiteerde en de eindstand op 3-0 bepaalde.

Beslissingsduel?

Vijfje-coach Teuny Bosma heeft een week de tijd om de ploeg weer op de rails te krijgen voor de tweede wedstrijd in Rotterdam. Als de Groningse vrouwen dit duel weten te winnen volgt er op vrijdag 24 mei een beslissingsduel eveneens in de Maasstad. Bij een tweede nederlaag voor de Groningers prolongeert TPP Rotterdam de landstitel.