Be Quick zet grote stap richting directe handhaving met ruime zege

Arnoud Bentum hielp Be Quick met twee treffers langs Alcides
Arnoud Bentum hielp Be Quick met twee treffers langs Alcides © JK Beeld archief
Be Quick heeft een zondagmiddag een reuzenstap gezet richting directe handhaving in de hoofdklasse. In Meppel werd Alcides met 2-5 verslagen.
Hierdoor heeft de formatie van coach Steven Wuestenenk in de laatste twee duels voldoende aan een punt om ook volgend jaar weer in de hoofdklasse te spelen. De Groningers kwamen uitstekend voor de dag tegen Alcides en kwamen al in de 3e minuut op voorsprong.

Afstandsschot in de kruising

Daniel Teune schoot de bal met een prachtig afstandsschot zo in de kruising. Na de vroege openingstreffer waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De gasten verdubbelden vlak voor rust de score. Na een assist van Rico Cordes was het Arnoud Bentum die de trekker overhaalde.

Beslissing

Een minuut na rust tilde Nagesh Amatsaleh op aangeven van Bentum de score naar 0-3. De thuisploeg deed in de 51e minuut iets terug, maar toen Arnoud Bentum twintig minuten voor tijd de 1-4 liet aantekenen was het duel gespeeld.

Bijna veilig

Toufik Faraouni maakt de 1-5 waarna Jermain Wobbes met een schot van veertig meter eindstand op 2-5 bepaalde. Volgende week zondag 19 mei kan Be Quick zich definitief veilig spelen in de thuiswedstrijd tegen concurrent onderin De Bataven. Het gat tussen beide ploegen is vijf punten met nog twee wedstrijden op het programma.