Kamervragen over herstel Paddepoelsterbrug

© Steven Radersma/RTV Noord
De D66-fractie heeft Kamervragen gesteld aan minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen (VVD) over het herstel van de Paddepoelsterbrug in Groningen.
D66-kamerlid Rutger Schonis vraagt zich af of de de minister ook wil meedenken aan een oplossing voor de kapot gevaren brug. De partij vindt dat het herstel van de brug te lang duurt. 

September 2018

De brug lag over het Van Starkenborghkanaal en was de verbinding tussen de stad Groningen en het Reitdiepgebied met plaatsen als Feerwerd, Ezinge, Sauwerd, Adorp en Garnwerd. De brug werd in september vorig jaar geramd. De brug werd vooral door voetgangers, fietsers en bromfietsers gebruikt. 

Overleg

Wethouder Phillip Broeksma (GroenLinks) van Groningen heeft onlangs laten weten dat de betrokken partijen nog altijd aan een oplossing werken voor de aangevaren brug. Deze maand komen Rijkswaterstaat en de gemeenten Westerkwartier, Het Hogeland, Westerkwartier en de provincie Groningen opnieuw samen.  
Eerder werd duidelijk dat de verbinding over het Van Starkenborghkanaal in elk geval terugkomt. In welke vorm, is nog niet bekend.