Slachtoffer steekpartij Jaagpad is man (27); dader nog steeds voortvluchtig

© Venema Media
Het slachtoffer van het steekincident dinsdagavond rond zeven uur aan het Jaagpad bij Blauwborgje in Groningen, is een 27-jarige man uit Groningen.
De dader is nog steeds voortvluchtig.
Foto: Henk Greebe

Twintig rechercheurs

Een team van twintig rechercheurs is bezig met de zaak. De Technische Recherche is momenteel bezig op het pad, dat langs verschillende sportclubs op het Zerniketerrein loopt. Er hangt ook een politiehelikopter in de lucht.
Foto: Henk Greebe

Druk fietspad, ook 's avonds

Volgens verslaggever Noor Vloeimans zijn de mensen die voorbij fietsen vooral geschokt. Een medewerkster van het Zernike-complex zegt: 'Ik fiets hier twee keer per dag langs, ook wel 's avonds. Maar niet in het donker, want dat vind ik eng.'
De kans op getuigen is volgens haar groot, omdat veel studenten 's avonds via het Jaagpad naar de ACLO-sportvelden aan het Blauwborgje fietsen.

Reden van steekpartij

Over de toedracht van het steekincident kan de politie nog niets zeggen. Het rechercheteam houdt rekening met diverse scenario's.
Foto: Noor Vloeimans/RTV Noord

Signalement

De politie gaat uit van één dader. Het gaat om een man van 20 tot 30 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en heeft een Zuid-Europees uiterlijk. De man droeg een donker trainingspak en een donker petje. Hij is gevlucht richting de scouting en daarna richting Selwerd/Paddepoel.