Groningse geldezels staan voor de rechter

Drie Groningse geldezels stonden woensdag voor de politierechter in Assen. Zij gaven hun pinpas en pincode aan oplichters die actief waren op Marktplaats.

Deze oplichters boden producten aan die niet werden geleverd. De kopers maakten geld over naar de rekeningen van de geldezels.

'Niet goed over nagedacht'

Zo maakten twaalf slachtoffers in januari 2016 geld over naar het rekeningnummer van een 26-jarige vrouw uit Muntendam. Zij had haar pinpas en -code aan haar vriend gegeven. Die kende een collega die een bankrekening nodig had.

'Ik heb het gedaan zonder er goed over na te denken', vertelde de vrouw in de rechtbank.

De politierechter veroordeelde haar tot een voorwaardelijke taakstraf van veertig uur met een proeftijd van twee jaar.

Taakstraf

Op de bankrekening van een 46-jarige man uit Foxhol kwamen twaalf bedragen binnen. De Groninger had in januari 2016 zijn pinpas uitgeleend. Daar kreeg hij vijfhonderd euro voor. Deze man moet een taakstraf van twintig uur uitvoeren. Gaat hij de komende twee jaar opnieuw de fout in, dan moet hij nog eens een werkstraf van twintig uur uitvoeren.

Zuidbroekster

Naast de vrouw uit Muntendam en de man uit Foxhol moest ook een 26-jarige man uit Zuidbroek voor de politierechter verschijnen. Zijn zaak werd aangehouden.

Lees ook:

- Rondje Groningen: Een iPhone XS voor 600 euro is te mooi om waar te zijn

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws