Onderzoek naar uitbreiding verkeerscirculatieplan

Het gemeentebestuur van Groningen gaat een eventuele uitbreiding van het verkeerscirculatieplan onderzoeken. Het onderzoek moet een beeld geven van de voor- en nadelen van een uitgebreider verkeerscirculatieplan.

Groningen kent al ruim 40 jaar een verkeerscirculatieplan in het stadscentrum. Sinds de invoering zijn onder meer de Grote Markt en Vismarkt verboden terrein voor auto's. Het is door die aanpak niet mogelijk om met de auto dwars door het centrum van Groningen te rijden.

Wordt de stad schoner en leefbaarder? 

GroenLinks ziet het verkeerscirculatieplan in de stad graag uitgebreid worden. Het is dan ook op hun verzoek dat er een onderzoek komt naar die uitbreiding. Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) wil achterhalen of met de komst van een uitgebreider verkeerscirculatieplan de stad schoner en leefbaarder wordt.

Auto laten staan 

Het huidige gemeentebestuur, waar GroenLinks de grootste partij is, wil dat mensen vooral gebruik gaan maken van het openbaar vervoer, de fiets of gaan lopen. Het college zet dan ook in op een autoluwe gemeente. Auto's moeten vooral over de ringweg gaan rijden en niet door de woonwijken.

Eind 2019 moeten de eerste onderzoeksresultaten bekend zijn. 

Lees ook:

- Deze dag: Herestraat alleen voor voetgangers
- Moet Groningen de fietser verleiden om de benenwagen te nemen?
- Het verkeerscirculatieplan is jarig: 'Het is soms niet uit te leggen'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws