Politiebureau in Zuidhorn gaat in 2022 dicht

Het politiebureau aan de Hooiweg in Zuidhorn gaat op termijn dicht. Dat heeft de Politie Noord-Nederland woensdag bekend gemaakt.

Het politiebureau in Leek wordt het centrale politiebureau van het nieuwe basisteam Westerkwartier.

Herindeling

Door de gemeentelijke herindeling worden de werkgebieden van de politie ingedeeld volgens de nieuwe gemeentegrenzen. Volgens de politie in daarom ook een aanpassing van de huisvesting nodig.

Daarom wordt het huidige politiebureau in Leek verbouwd. De verwachting is dat de verbouwing start in de eerste helft van 2020 en dat die zo'n twee jaar gaat duren.

Tijdens de verbouwing is het politiebureau in Zuidhorn het centrale bureau voor de basiseenheid Westerkwartier.

'Geen nadelige invloed'

De politie verzekert dat het nieuwe werkgebied en de verhuizing naar Leek geen nadelige invloed hebben op de dienstverlening.

'Met de moderne technieken die ons ten dienste staan, kunnen we steeds beter maatwerk leveren. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van een aangifte op elke willekeurige locatie of bij iemand thuis. Uitgangspunten zijn en blijven hulpverlening aan hen die dat nodig hebben, lokale verankering en zichtbaarheid en aanspreekbaarheid op straat.'

Overleg

Het besluit over de verhuizing van Zuidhorn naar Leek is genomen na overleg met burgemeester Koos Wiersma van Westerkwartier.

Die stelde als eis dat de dienstverlening in de hele gemeente op peil zou blijven.

Lees ook:

- Inwoners Westerkwartier betalen gemiddeld net iets minder aan nieuwe gemeente
- Gemeentehuizen Westerkwartier zijn aan het verhuizen

Meer over dit onderwerp:
112nieuws ZUIDHORN
Deel dit artikel:

Recent nieuws