Gestrekt na Kortjakje: stationspiano vloert vrouw

De 53-jarige Hilly Baas uit de stad speelde zaterdag 6 april nietsvermoedend 'Altijd is Kortjakje ziek' op de stationspiano op het Hoofdstation, even later lag ze zelf in de lappenmand.

Om diefstal te voorkomen staat de kruk van de stationspiano vast met een draad. Baas zag die over het hoofd, met als resultaat: een gebroken spaakbeenkop en bloeduitstortingen in haar gezicht.

Over het hoofd gezien

Baas laat het er niet bij zitten. Ze vindt dat de NS piano en kruk met een duidelijk zichtbare constructie had moeten verbinden. De spoorwegen hebben erkend dat de draad niet zichtbaar genoeg is. De draad is inmiddels vervangen door een rood-witte ketting.

Kortjakje

Baas was die zaterdag, zo laat letselschadebureau JBL&G weten, op weg naar huis samen met haar buurvrouw. De kortste route was via het station. Baas schoof even achter de piano om Kortjakje te spelen. Een paar mensen bleven staan, eentje zong zelfs mee.

Toen het liedje afgelopen was, stapte ze links van de kruk af. Ze struikelde en viel plat op haar gezicht op de betonnen vloer.

NS erkent de schade

Momenteel zit Baas thuis. Het letselschadebureau wacht af hoe haar herstel en re-integratie verloopt. Er komt geen rechtszaak, omdat de NS de schade erkend heeft. Hilly Baas wilde zelf niet reageren.

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws