Den Andel klaar voor strijd tussen beste driebanders ter wereld

De beste mannelijke driebandbiljarter ter wereld tegen de beste vrouwelijke. Wie gaat er winnen?

Daar komen ze woensdagavond in Den Andel achter wanneer Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer, beide nummer één van de wereld, het tegen elkaar opnemen.

Spektakel

Ze hebben er in Den Andel een spektakel van gemaakt: er is een tribune gebouwd, er is een licht- en muziekshow en er worden 'unieke beelden' getoond van beide spelers via een beamer.

Dat allemaal voor een demonstratiepartij, wel met officiële arbiters, om het biljarten meer onder de aandacht te brengen.

Populair in Korea

'Wij vinden dat biljarten weer op de kaart moet komen en ook op televisie', zegt organisator Mädi Cleerdin.

'In andere landen gaat dat heel anders. Kijk maar eens naar Dick Jaspers, het boegbeeld van onze sport. Hij kan in Korea niet eens meer over straat. Daar wordt die sport dag en nacht uitgezonden.'

Andere cultuur

Jaspers beaamt de woorden van Cleerdin: 'Ik word daar regelmatig aangesproken ja, maakt ook niet uit waar ik ben. Dan willen ze een handtekening of foto, maar dan besef je weer hoe belangrijk die sport daar is.'

Het is wel iets anders dan hier in Den Andel, toch? 'Ja, dat zijn wel verschillende culturen, maar dat vind ik ook wel weer mooi', reageert Jaspers nuchter.

Meer over dit onderwerp:
DEN ANDEL
Deel dit artikel:

Recent nieuws