Hateboer ziet met Atalanta Coppa Italia aan zijn neus voorbij gaan

Hans Hateboer is er met zijn ploeg Atalanta niet in geslaagd om woensdagavond de Italiaanse beker te veroveren. Lazio Roma was met 2-0 te sterk voor de tegenstander uit Bergamo.

Beide doelpunten vielen na de pauze. In de eerste helft waren de Nederlanders van Atalanta, Marten de Roon en Hateboer, dicht bij de openinstreffer. De Roon schoot met een fraaie volley op de paal en ook Hateboer miste een kans.

Goals in slotfase

Lange tijd leek het duel op een verlenging af te stevenen, maar doelpunten van Milinkovic-Savic tien minuten voor tijd en Correa in de 90e minuut beslisten de wedstrijd alsnog in het voordeel van Lazio. Het was de zevende Coppa Italia voor de Romeinen. Atalanta joeg dus vergeefs op hun tweede bekersucces in de clubgeschiedenis.

Voorronde's Champions League

De tot rechtshalf omgeturnde Beertster kan met de blauw-zwarten in de competitie nog wel plaatsing voor de groepsfase van de Champions League afdwingen. Atalanta Bergamo staat met nog twee speelrondes te gaan vierde, een plek die direct toegang geeft tot het miljoenenbal. De voorsprong op nummer vijf AC Milan is drie punten.

Lees ook:

- Hateboer bereikt zonder te spelen met Atalanta Italiaanse bekerfinale

Meer over dit onderwerp:
sport hanshateboer ROME
Deel dit artikel:

Recent nieuws