Koning praat in Appingedam met bevingsgedupeerden

Koning Willem-Alexander sprak donderdagmiddag in Appingedam met verschillende gedupeerden van de gaswinning in Groningen. De koning wilde zich laten bijpraten over de stand van zaken met betrekking tot de versterking.
Hij deed dat in de wijk Opwierde-Zuid. De Damster wijk krijgt te maken met een grootschalige versterkingsoperatie. Van de 462 huizen in Opwierde-Zuid worden er 398 gesloopt en nieuw gebouwd, de overige 64 huizen worden versterkt.

Wandeling door de wijk

Willem-Alexander sprak eerst met negen bewoners in buurtcentrum ASWA, maakte daarna een wandeling door de wijk en bezocht nog een huis dat versterkt is en een huis dat gesloopt gaat worden voor nieuwbouw. Tot slot kreeg de koning tekeningen aangeboden van basisschoolleerlingen.
De inwoners hadden geen flauw idee dat de koning op bezoek zou komen. Ze zijn door de gemeente naar het buurtcentrum gelokt met een smoes.
Foto: Mario Miskovic/RTV Noord

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat de koning met bevingsgedupeerden praat. Sinds 2013 komt hij jaarlijks langs. Zo kwam hij onder meer naar Middelstum, Leermens en Uithuizermeeden. Alleen vorig jaar was er geen apart bezoek, maar toen was de koning op Koningsdag in de stad.