Groninger popmuzikant Blanks naar prestigieus festival in New York

De Groninger muzikant Simon de Wit alias Blanks reist volgende maand af naar New York. Hij is daar een van de 35 artiesten die zich presenteren op het showcasefestival New York Indie Week.

Het is de volgende stap in de carrière van de uit Harkstede afkomstige Blanks die begon als YouTuber en tegenwoordig met zijn eigen muziek aan de weg timmert.

New York

Het showcasefestival, dat officieel A2IM Indie Week heet, duurt vier dagen en trekt zo'n tweeduizend muziekbobo's. Op het festival staan vooral jonge veelbelovende muzikanten die bij kleine, onafhankelijke labels zitten. Eerder stond Jett Rebel op New York Indie Week.

Volgens manager Marcel Duzink van de Groninger muzikant is het optreden van Blanks in New York belangrijk: '90 procent van zijn fans zitten in het buitenland, 40 procent daarvan in Amerika.'

Van bewerkingen naar eigen muziek

Simon de Wit is zijn carrière als Youtuber begonnen en weet op te vallen met bijzondere bewerkingen van internationale hits als Blah blah blah van Armin van Buuren. De laatste tijd richt Blanks zich op zijn eigen muziek.

Niet zonder succes want zijn laatste single Don't Stop staat inmiddels al enkele weken op nummer een in de Noord9 van RTV Noord.

Lees ook:

- De Noord 9 van zaterdag 11 mei

Meer over dit onderwerp:
muziek HARKSTEDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws