Stadjer hoort anderhalf jaar cel tegen zich eisen voor huiselijk geweld in bijzijn peuter

Het Openbaar Ministerie wil dat een 21-jarige Stadjer voor ernstig huislijk geweld een celstraf van achttien maanden opgelegd krijgt. Hiervan zouden acht maanden voorwaardelijk moeten zijn.

Daarnaast eist de officier van justitie een contact- en gebiedsverbod voor drie jaar.

Opvanghuis

De man wordt verweten dat hij vanaf december 2015 drie jaar lang zijn toenmalige vriendin ernstig mishandelde en kleineerde. Dit begon vanaf het moment dat hij bij haar introk.

De vrouw deed uiteindelijk aangifte. Ze zat inmiddels in een opvanghuis en had blauwe plekken en verwondingen over haar hele lichaam. Ze was op dat moment samen met haar dochtertje, een peuter.

Stroomstootwapen op buik zwangere vrouw

De vrouw vertelde op zitting dat ze doodsbang was voor de man. Hij zou haar onder meer hebben geslagen met een stofzuigerslang en hebben mishandeld met een stroomstootwapen. Dat zette hij op haar zwangere buik. Uiteindelijk vielen er klappen, terwijl de vrouw het dochtertje op haar arm had. 

Schadevergoeding

De man werd uiteindelijk in december opgepakt met een bankpas van de vrouw op zak. Hij zou die haar afhandig hebben gemaakt en wilde geld pinnen. De man stond niet alleen terecht voor bedreigingen en jarenlange mishandeling, maar ook voor afpersing. De officier eiste voor het slachtoffer een schadevergoeding van 2700 euro. 

Er hingen hem nog zes maanden boven het hoofd vanwege een eerdere veroordeling. Die moet hij ook uitzitten, eiste de officier. De uitspraak volgt over twee weken.

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws