Man komt weg met waarschuwing voor aandeel hennepteelt in grillroom

Een Assenaar (55) is veroordeeld tot een maand voorwaardelijke celstraf voor betrokkenheid bij hennepteelt. Op de zolder van een grillroom in Zuidhorn, die op zijn naam stond, vond de politie in juni 2017 resten van een hennepkwekerij met 373 planten.

Ook vonden de agenten spullen om de planten te verzorgen en te drogen.

Henneplucht door Zuidhorn

De politie ontdekte de kwekerij door tips van ondernemers in het centrum van Zuidhorn. Die roken al maandenlang een henneplucht in de straat.

De Assenaar bekende dat hij van de wietkwekerij wist, maar zei dat die van de voormalige eigenaar van de grillroom was. De 55-jarige man had drieduizend euro gekregen om de ruimte beschikbaar te stellen.

Dekmantel

Volgens de rechtbank was de grillroom vooral een dekmantel voor hennephandel. Omdat de Assenaar niet actief betrokken was bij de kwekerij, kreeg hij alleen een voorwaardelijke straf.

Justitie eiste twee weken terug nog twee maanden cel, waarvan één maand voorwaardelijk. Maar van de rechtbank hoeft de Assenaar dus niet de cel in.

Beschuldigende vingers

Opvallend is wel dat de voormalige eigenaar van de horecazaak, een 50-jarige man uit Assen, vorig jaar november door de rechtbank is vrijgesproken.

Zijn 55-jarige plaatsgenoot wees hem aan als de grote man achter de kwekerij, maar hetzelfde deed de 50-jarige man andersom óók. Daarom oordeelde de rechtbank in november dat er te weinig bewijs was om de jongste Assenaar te linken aan de wietplantage. 

De oudste van de twee, die er donderdag dus met een waarschuwing van afkwam, moet nog wel de portemonnee trekken. De drieduizend euro, die hij ontving voor het beschikbaar stellen van de ruimte, moet hij afdragen aan de staat, besliste de rechtbank. 

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken ZUIDHORN
Deel dit artikel:

Recent nieuws