Donar treft Landstede in de finale

De basketballers van Donar spelen in de finale van de play-offs tegen Landstede Basketbal uit Zwolle. De Zwollenaren schakelden donderdagavond New Heroes uit Den Bosch uit.

Landstede won donderdagavond in Den Bosch het vierde duel van de halve finale met slechts één puntje verschil (74-75). Noah Dahlman maakte zes seconden voor tijd de beslissende driepunter, waardoor de Zwollenaren de best-of-five serie met 3-1 wonnen.

Derde keer

Het wordt de derde keer in de historie dat Donar tegenover Landstede staat in de finale. In 2016 en 2017 wonnen de Groningers in de eindstrijd van de Zwollenaren. Beide keren eindigde de best-of-seven serie in 4-1 voor de Groningers.

Donar eindigde als vierde in de reguliere competitie, Landstede werd tweede. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen vier keer in de eredivisie. Alle vier wedstrijden werden gewonnen door Landstede.

Best-of-seven

Donar speelt wederom een best-of-seven serie tegen Landstede om de titel. De ploeg van coach Erik Braal begint dinsdagavond met een wedstrijd in Zwolle. Het tweede duel wordt donderdagavond in MartiniPlaza gepeeld.

Lees ook:

Mast: 'Als je het zo af kunt maken, prachtig!'

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws