Veilig fietspad tussen Woldendorp en Termunten stap dichterbij

De gemeente Delfzijl is een stap verder met de aanleg van een nieuw fietspad tussen Woldendorp en Termunten. Een groep inwoners van de dorpen heeft samen een route bedacht die binnen het budget past.

Het nieuwe fietspad langs de provinciale weg is nodig door de sluiting van basisschool De Munte in Termunterzijl. Daarom zijn kinderen aangewezen op het nieuwe kindcentrum in Woldendorp.

Veiligheid

Volgens de gemeente laat de veiligheid op de weg tussen de twee dorpen echter te wensen over. Daarom steekt de gemeente het hele budget dat ze heeft voor de aanleg van veilige fietsverbindingen - drie ton - in het project.

Verkeersmaatregelen in Baamsum

In het tussengelegen Baamsum wordt verder de maximumsnelheid aangepast naar dertig kilometer per uur. Ook verschuiven de grenzen van de bebouwde kom naar de punten waar fietsers de weg op komen. Deze zone wordt duidelijk gemarkeerd.

Voor de aanleg van het fietspad is een aantal bomen gerooid. In het najaar komen hier nieuwe bomen voor terug.

Klaar voor nieuw schooljaar

Donderdag heeft wethouder Jan Menninga de starthandeling van het aan te leggen betonfietspad verricht. Volgens planning moet de nieuwe fietsverbinding voor het nieuwe schooljaar in 2019 klaar zijn.

Lees ook:

- School Termunterzijl sluit; nieuw fietspad naar Woldendorp

Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws