FC Groningen gaat met 2-1 zege richting return in Arnhem

FC Groningen gaat aanstaande dinsdag met een positief gevoel naar de Gelredome voor de return tegen Vitesse. De heenwedstrijd in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal werd met 2-1 gewonnen van de Arnhemmers.

Toch zal bij de Groningers het gevoel overheersen dat er meer ingezeten had. De ploeg van coach Danny Buijs kwam op een 2-0 voorsprong, maar moest een dik kwartier voor tijd de 2-1 van Clark incasseren. Deze goal van Vitesse kwam uit het niets en was daarom een grote domper voor de thuisploeg.

Mimoun Mahi scoorde op slag van rust het eerste doelpunt. Doan kwam goed door over de rechterkant, Pasveer bracht redding maar moest een rebound toestaan die door de vertrekkende aanvaller van FC Groningen werd afgewerkt.

Doordenderen

Na de pauze denderde FC Groningen door tegen een steeds zwakker acterend Vitesse. In de 55e minuut beging Clark een domme overtreding door Zeefuik in het strafschopgebied te haken. Scheidsrechter Higler twijfelde geen moment en wees gedecideerd naar de stip.

Stalen zenuwen

Samir Memisevic toonde eens te meer over stalen zenuwen te beschikken en stuurde Pasveer overtuigend de verkeerde kant op. Groningen speelde fel en vol overgave hetgeen er bij Vitesse aan ontbrak.

Fanatiek thuispubliek

Ondersteund door het fanatieke meelevende thuispubliek bleef FC Groningen gaan. Een strakke voorzet van Bruns werd net op tijd onderschept door Van der Werff waardoor Siehuis niet tot afwerken kwam. Vitesse prikte af en toe, maar wist nauwelijks gevaar te stichten tot de goal uit het niets van linksback Clark.

Return

Aanstaande dinsdag 21 mei is de return in de Gelredome waar FC Groningen een 2-1 voorsprong mag gaan verdedigen. De aftrap in Arnhem is net als vanavond om 20.45 uur en uiteraard live te volgen via Radio Noord vanaf 20.00 uur en een blog op onze website en in de app.

Lees ook:

- Lees terug: FC Groningen wint heenwedstrijd play-offs nipt van Vitesse
- Welk cijfer geef jij aan de FC vs Vitesse?

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws