Eurovisiesongfestival volgend jaar op Schiermonnikoog?

Naast Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Maastricht en Brabant heeft ook Schiermonnikoog zich, met een knipoog, gemengd in de strijd om de locatie voor het Eurovisiesongfestival 2020.

'Volgend jaar op Schiermonnikoog? #ESF Altijd als eerste klaar met stemmen tellen!', twittert burgemeester Ineke van Gent van Schier met een knipogende emoji. Ze doelt op het feit dat Schiermonnikoog bij verkiezingen altijd het eerste klaar is met het tellen van de stemmen.

Bidboek indienen

Al voordat Duncan Laurence zaterdagavond won met zijn 'Arcade', stonden meerdere steden te trappelen om het internationale liedjesfestijn te huisvesten. Voor zover bekend zit daar geen stad in Noord-Nederland bij.

Duidelijk is dat NPO, AVROTROS en NOS het festival in Nederland organiseren. Steden moeten zich officieel kandidaat stellen en onder meer een bidboek indienen. Daarna beslissen de Europese Radio-unie (EBU) en AVROTROS wat de beste opties zijn.

Vereisten

De locatie moet op zijn minst tienduizend bezoekers kunnen huisvesten. Daarnaast moet er plek zijn voor de delegaties van alle deelnemende landen en de aanwezige journalisten.

Postcard-filmpje

Mocht er in Groningen geen geschikte locatie zijn, dan kunnen we ons volgens twitteraar Martijn Rotgers altijd nog aanmelden voor een 'postcard-filmpje'.

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws