Voetballers Gruno krijgen het kampioenschap niet cadeau

Voorzichtig werd het volume van de muziek al opgeschroefd. Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft scoorde Mitchell van Kalsbeek de 3-0 voor Gruno tegen Drachten.

Maar de ruime marge bleek niet genoeg tegen nummer twee uit Friesland, want Drachten wist nog terug te komen tot 3-3. Daardoor is de strijd om het kampioenschap in de Derde Klasse A nog altijd niet beslist. Beide ploegen hebben 47 punten.

Doelsaldo

Het moet echter wel heel raar lopen als Gruno op de laatste speeldag niet alsnog kampioen wordt. Het doelsaldo is namelijk in het voordeel (+5) van de club uit de stad Groninger wijk Vinkhuizen. Er volgt geen beslissingsduel als het puntenaantal aan het eind van de rit gelijk is. 

In de laatste minuut dacht Van Kalsbeek alsnog de winnende treffer te maken, maar de goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Dat was een uiterst dubieuze beslissing van de scheidsrechter. 

'Doelpunten maken'

Zowel Gruno als Drachten speelt volgende week tegen een degradatiekandidaat. Gruno gaat in Leeuwarden op bezoek bij MKV '29, Drachten treft hekkensluiter Nicator in eigen huis.

'We moeten volgende week doelpunten maken als gekken. Alleen maar aanvallen, denk ik,' zei topscorer Van Kalsbeek kort na afloop. 
 

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws