Talenten van Donar grijpen naast landstitel

De talenten van basketbalclub Donar zijn er niet in geslaagd om de landstitel van de Dutch Talent League te veroveren. Donar onder 21 jaar verloor in Zwolle de finale met 66-80 van de leeftijdsgenoten van Apollo uit Amsterdam.

De ploeg van coach Pete Miller, die als eerste eindigde in de reguliere competitie, hield het grootste deel van de eerste helft het voortouw tegen de nummer twee van de ranglijst. Na het eerste kwart stond het 23-19 voor de Groningers. Halverwege was de stand 38-35.

Na rust liepen de Amsterdammers, die vooral in de rebound sterker waren, uit op de Groningers. Het derde kwart eindigde in 53-58. In het laatste bedrijf liep Apollo nog verder uit.

Rienk Mast

De zeventienjarige Rienk Mast, die ook uitkomt voor het eerste team van Donar en tussendoor óók nog VWO-examens doet, was topscorer met vijftien punten en twintig rebounds. Tim Hoeve, die eveneens uitkomt voor het eerste van Donar, maakte er dertien. Jef de Vries was goed voor veertien punten.

De Groningers wisten deze prijs, die voor de vijfde keer werd uitgereikt, nog nooit te winnen. Voorheen ging deze titel naar Zwolle, Den Bosch, Weert en Amsterdam.

Nóg een finale

Dinsdagavond gaat Donar opnieuw naar Zwolle voor een finale, maar dan is het andere koek. Dan begint de finalereeks (best-of-seven) voor de ploeg van coach Erik Braal, tegen Landstede Basketbal.

Lees ook:

Donar treft Landstede in de finale

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws