Aanleg bouwweg Windpark N33 gaat al van start

Windpark Vermeer, een van de initiatiefnemers van het nieuwe Windpark N33 bij Meeden, is maandag begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een bouwweg.

Het gaat om een in- en uitvoeger die de N33 verbindt met de Vennenweg bij Meeden. De route is bedoeld voor bouwverkeer van en naar het toekomstige windpark en moet de overlast voor omwonenden verminderen.

Raad van State

De aanleg van de bouwweg betekent nog niet dat het windpark er daadwerkelijk komt. Daarover moet de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van ons land, nog een besluit nemen. Volgens een woordvoerder van de Raad van State 'bevindt dat proces zich in het laatste stadium'.

De bouwweg mag er al wel komen, omdat die buiten de lopende procedure bij de Raad van State valt.

Vergunningen binnen

Windpark Vermeer heeft de direct omwonenden vrijdag geïnformeerd over de weg. Volgens de initiatiefnemers zijn alle benodigde vergunningen afgegeven.

Van de gemeente Midden-Groningen mag de Duurkenakker worden gebruikt voor uitvoering van de voorbereidingswerkzaamheden.

Onderhoud aan N33

De voorbereidende werkzaamheden voor de bouwweg worden in overleg met de overheden nu al uitgevoerd. Komende zomer gaat Rijkswaterstaat groot onderhoud uitvoeren aan de N33, waardoor er afsluitingen zijn.

Door nu alvast voorbereidingen te treffen voor de bouwweg, heeft de omgeving minder hinder dan wanneer dit zou samenvallen met de onderhoudswerkzaamheden aan de N33.

Afbeelding

Foto: Marco Grimmon/RTV Noord

Lees ook:

- Asbestdumpingen en bedreigingen: zo ver gaat het verzet tegen windmolens
- Oldambt weigert nieuw windmolentransportverzoek: 'Kunnen onveilige situaties ontstaan'
- Alles over de windmolens en windparken in Groningen

Meer over dit onderwerp:
windmolens GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws