Mollema: 'Zwaarste slotfase ooit in grote ronde'

Voor Bauke Mollema is een rustdag tegenwoordig ook echt een rustdag. Hij stapte maandag niet op de fiets, maar maakte een wandeling, las wat en stond de media te woord.

Na het uitvallen van Tom Dumoulin is Mollema nog de enige Nederlander met klassementsambities in de Giro d'Italia. Hij staat er na de derde plaats in de tijdrit van zondag goed voor.

'Minuut betekent niets'

Na een week koers staat hij op de twaalfde plaats. Maar voorlopig is en blijft een top tien klassering zijn doel. 'Een minuut voorsprong betekent helemaal niets', vertelt Mollema in het Italiaanse plaatsje Riccione.

'De bergritten gaan zo zwaar zijn dat er grote verschillen zullen ontstaan, ook tussen de renners voor het klassement onderling. Zeker als je een wat mindere dag hebt, kan het zo oplopen tot wel 3, 4 of 5 minuten. Er kan heel veel gebeuren. Het is zaak je niveau weten te behouden en die slechte dag proberen te voorkomen. En dat ga ik doen', zegt de Zuidhorner met vertrouwen.

Wordt extreem zwaar

Hij had wel graag gezien dat dinsdag de eerste bergrit zou zijn. 'Dat is niet anders en dat weet je van tevoren. Aan de andere kant is de rustdag nu wel wat meer relaxt. Er zijn nu nog twee vlakke ritten om in je ritme te komen voor de bergen.' 

Vanaf donderdag gaat de Giro extreem zwaar worden. Het peloton trekt dan de bergen in. 'Mijn concurrenten zullen van ver gaan aanvallen en dat maakt de koers nog zwaarder. Volgens mij begin ik donderdag aan de zwaarste slotfase in een grote ronde van mijn carrière.'

Lees ook:

- Mollema rijdt sterke tijdrit in Giro en finisht als derde
- Mollema overleeft hectische Giro-rit
- Mollema opent Giro met top tien klassering in eerste etappe

Meer over dit onderwerp:
sport baukemollema ZUIDHORN
Deel dit artikel:

Recent nieuws