RUG en Hanze na Jaagpadmoord: 'Loop en fiets zoveel mogelijk samen'

Het Jaagpad richting Zernike, waar een dodelijke steekpartij plaatsvond
Het Jaagpad richting Zernike, waar een dodelijke steekpartij plaatsvond © Stef Bandstra/RTV Noord
De Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool adviseren werknemers en studenten om zoveel mogelijk samen te lopen of te fietsen. Aanleiding daarvoor is de dodelijke steekpartij op het Jaagpad, vorige week dinsdagavond.
'Gezien deze ernstige gebeurtenis, adviseren we daarom alle medewerkers en studenten om op elkaar te letten en zoveel mogelijk samen te fietsen/lopen. Neem bij verdachte omstandigheden contact op met de Politie Groningen', schrijven de onderwijsinstellingen.

Dader voortvluchtig

Het Jaagpad loopt achter de Zernike Campus langs en wordt dagelijks veel gebruikt door studenten en werknemers van de RUG en de Hanze. Omdat de dader van de steekpartij nog altijd voortvluchtig is, roepen de instellingen op tot extra voorzichtigheid.

Oproep sportclubs

Vorige week riepen meerdere sportverenigingen hun leden al op niet in hun eentje van en naar de sportvelden op het Zernike-terrein te fietsen.
'We dringen er bij jullie op aan om de komende tijd voorzichtig te zijn bij het fietsen van en naar de trainingen in het Willem-Alexander Sportcentrum', luidde de waarschuwing die basketbalvereniging De Groene Uilen in een interne mail rondstuurde.