Stickers plakken voor de dorpstuun: 'Het zijn er echt veel'

Cliƫnten van dagbesteding De Brug in Grootegast hebben er een flinke klus aan: het plakken van duizenden stickers die door de inwoners van het dorp zijn verzameld.

De stickers zijn gespaard bij een supermarkt in het dorp en geschonken aan de dorpstuun, die bij Zorgcentrum Het Hooge Heem moet worden aangelegd.

Plakken geblazen

Bij inlevering van de stickers kan tegen een gereduceerde prijs tuingereedschap worden gekocht. De initiatiefnemers van de dorpstuun hebben bij de kassa van de supermarkt een gieter neergezet. Die puilt dinsdag letterlijk uit als Ciska Bos hem omkeert op de tafel bij de dagbesteding.

Cliënten van de dagbesteding druk aan het plakken (Foto: Jan Been/RTV Noord)

Afbeelding

Sommige inwoners hebben de stickers zelf al op een vel geplakt, maar met de stickers die los op tafel liggen moet dat nog gebeuren. Alex de Boer, Hennie Kramer, Grietje Turksema en Bart Komans storten zich vol overgave op de flinke stapel. 'Het zijn er echt heel veel', zegt Alex.

Actie bijna afgelopen

Binnenkort loopt de spaaractie van de supermarkt af en moeten de stickers worden ingeleverd. Het gereedschap dat dat oplevert komt dan weer goed van pas in de nog aan te leggen dorpstuun bij zorgcentrum Het Hooge Heem.

Ciska Bos van de dorpstuun is blij met de mensen van De Brug: 'Zij vinden het leuk en wij kunnen best wat hulp gebruiken om deze stapel weg te werken.'

Nieuwe vellen

De vellen waar de stickers op geplakt moeten worden zijn snel vol. Dus worden bij de supermarkt even verderop nieuwe gehaald. De lege gieter gaat mee en wordt weer bij de kassa gezet. Binnen de kortste keren liggen de eerste stickers er al weer in.

Meer over dit onderwerp:
GROOTEGAST
Deel dit artikel:

Recent nieuws