Politie toont foto en kleding slachtoffer Jaagpadmoord, dertig nieuwe tips (update)

De politie heeft dinsdagavond in tv-programma Opsporing Verzocht een foto laten zien van de 27-jarige Hidde Bergman, die werd doodgestoken bij het Jaagpad in Groningen. Ook de kleding die Bergman droeg kwam in beeld.

Bergman was een week geleden aan het hardlopen op een zandpad naast het Jaagpad. Inmiddels heeft de politie een compositietekening verspreid van de gezochte persoon.

Dader?

Eerder meldde de politie dat de licht getinte man met donkere pet en dito bovenkleding de dader was die ze zochten. Het Openbaar Ministerie nuanceert dit. 'De rol van de man is vooralsnog onduidelijk', zegt politiewoordvoerder Nathalie Schubart namens het OM. De dader is nog altijd voortvluchtig.

Compositietekening van de gezochte man (Foto: Venema Media)

Afbeelding

Wederom getuigenoproep

De kleding die Bergman droeg - een zwart hardloopshirt, zwarte broek en blauwe Asics-sportschoenen - wordt uitgebreid getoond in de uitzending. Daarnaast deed Schubart een nieuwe getuigenoproep.

'We willen weten wie hem (de onbekende man, red) dinsdag heeft gezien tussen half zeven en half acht.'

Passantenonderzoek

In een zoektocht naar meer getuigen hield de politie dinsdagavond een passantenonderzoek op het Jaagpad. Al het verkeer bij het Blauwbrugje over het Reitdiep werd staande gehouden in de hoop meer informatie over de steekpartij te verzamelen. Daarbij deelde de politie ook flyers uit met informatie over het incident.

De politie zoekt nieuwe getuigen tijdens een passantenonderzoek (Foto: De Vries Media)

Afbeelding

Slachtoffer was geliefd

Schubart laat verder nog weten dat de politie geen idee heeft wat het motief van de dader kan zijn. Hidde Bergman was volgens haar een geliefde, sportieve jongeman die geen vijanden had. 'Dat kan betekenen dat het een willekeurige aanval is geweest', zegt Schubart.

Ook vraagt de politie zich af van welke kant Bergman het Jaagpad opgelopen is, en of hij misschien gevolgd is.

176 tips

Eerder kreeg de politie al 176 tips binnen naar aanleiding van de compositietekening van de licht getinte man met donker petje en donkere bovenkleding.

Update: dertig nieuwe tips

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond dertig nieuwe tips gekregen over de dodelijke steekpartij. Over de aard van die tips kon de politie nog geen uitspraken doen.

Lees ook:

- Politie: 'Verdachte Jaagpadmoord is niet dezelfde als zedendelict Bevrijdingsfestival'
- Politie krijgt 176 tips binnen over 'Jaagpadmoord'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad HILVERSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws