Veiligheidsregio: 'Vraag de buren even hoe het gaat'

Een inwoner van Westerwijtwerd hangt een Groningse vlag
Een inwoner van Westerwijtwerd hangt een Groningse vlag © Mario Miskovic/RTV Noord
Naar aanleiding van de aardbeving van 3.4 in Westerwijtwerd kwart voor zes vanochtend, geeft de Veiligheidsregio Groningen op Twitter een signaal af dat ze nog niet eerder heeft gegeven.
'Veel mensen hebben de beving gevoeld en zijn geschrokken. Het is goed om even bij uw buren te kijken hoe het met hen gaat', schrijft de Veiligheidsregio op het sociale netwerk.

Forse dreun

Woordvoerder Cyriel Hamstra: 'Laten we er duidelijk over zijn: dit is de zoveelste forse dreun voor de inwoners in Groningen. Er zal ongetwijfeld nieuwe schade zijn ontstaan. Die schade kan je melden, maar de angst die bij bewoners is ontstaan niet.'
'Die angst, de schrik. Er zijn mensen weer echt wakker geschrokken van de dreun. Ook op kinderen heeft dit impact. Het is belangrijk dat mensen hun verhaal kunnen doen. Dus vraag de buren even hoe het gaat.'

Geen inzet van hulpdiensten

Volgens de overkoepelende organisatie van hulpdiensten in de provincie, heeft de beving nog niet tot de inzet van hulpdiensten geleid. Ook het Gasberaad Groningen en de SP hebben geen signalen ontvangen van gewonden.

Meer mensen voor schademeldingen

Wel zet de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen vandaag extra mensen in om de schademeldingen op te nemen.