Noord Vandaag vanavond vanuit Westerwijtwerd

Het Huiskamercafé in Westerwijtwerd
Het Huiskamercafé in Westerwijtwerd © Sven Jach/RTV Noord
Het tv-programma Noord Vandaag zendt vanavond live uit vanuit het Huiskamercafé in Westerwijtwerd.
De uitzending duurt langer dan normaal en staat geheel in het teken van de aardbeving met een kracht van 3.4 op de schaal van Richter. Westerwijtwerd was het epicentrum van een van de zwaarste bevingen ooit in onze provincie.
'We zijn het het hart van de ellende vandaag. Als regionale omroep voelen we ons betrokken bij het leed van de Groningers', zegt tv-samensteller Josta Duiker.
In de speciale Noord Vandaag komen alle reacties langs en er wordt gesproken met betrokkenen en gedupeerden uit het aardbevingsgebied.
'Er zijn al heel veel aardbevingen geweest, maar door deze beving zijn nog meer mensen geconfronteerd met onze problematiek. Ook Groningers die er eerst met een grotere afstand naar keken', vertelt Duiker over het effect van de aardbeving. 'Heel veel mensen die eerder nooit wat hebben gevoeld, voelen nu voor het eerst wel iets.'

Live vanaf 18 uur

De uitzending van Noord Vandaag begint om 18 uur en wordt de hele avond herhaald. Meekijken kan ook via onze facebookpagina waar het programma live wordt uitgezonden.

Publiek is welkom

Wil je laten zien dat je Groningers steunt, dan ben je van harte welkom om de uitzending bij te wonen. Er is binnen beperkt ruimte voor publiek. De uitzending is echter ook buiten op een scherm te volgen.
Het adres
Het Huiskamercafé
Dorpsweg 4
9993 TK Westerwijtwerd